Ohjautuvateliset lietevaunut 14m³ – 20m³ Classic-line

Ohjautuvatelisissä lietevaunuissa on tukeva putkipalkkirunko ja vahva vetoaisa, joka kapean muotonsa vuoksi mahdollistaa pienen kääntösäteen.

IMG_0402Vetolenkki on korkeussäädettävä, säätö suoritetaan vaihtamalla vetolenkin pultitusta. Vakiona olevan pyöriväsilmäisen vetolenkin tilalle voi hankkia lisävarusteena saatavan kuulavetolaitteen, jolloin vaunusta traktoriin tulevat tärinät sekä iskut saadaan minimoitua. Säiliön saumat on hitsattu molemmin puolin, näin varmistetaan säiliön kiertojäykkyys sekä saumojen tiiviys. Sisäpuoli on on käsitelty epoksipiellä, pinnat ovat teräsraepuhallettuja myös säiliön sisältä mikä takaa pielle erinomaisen tartuntapinnan. Ulkopinta vaunuista on teräsraepuhallettu ja pintamaalauksena on polyuretaanimaali. Säiliön kiinnitys runkoon on hoidettu pulttikiinnitteisesti ja säiliöissä on mallista riippuen 3 – 4 loiskelevyä vaimentamassa lietteen liikkumista.

UUTTA KAUDELLE 2014: säiliöiden halkaisija muuttuu aikaisemmasta 1800 mm:sta 2000 mm:n, mikä tarkoittaa radikaaleja muutoksia vaunujen pituuksiin! Hyvänä esimerkkinä voidaan mainita erittäin kysytyn kokoluokan eli 16,5 m3:n vaunun lyheneminen reilulla metrillä ja kun tähän lisätään edelleen reilu tila kääntyville renkaille, on vaunu jatkossa erittäin kompakti sekä ketterä!

Ohjautuvatelisissä vaunuissa on ADR:n valmistama ohjautuva ja jousitettu teli.

Classic-line eli vaunut ilman automatiikoita 2- akselisissa vaunuissa (14m³ ja 16,5m³) jarrut ovat keväästä 2014 lähtien kaikissa navoissa ja taka-akseli on kitkaohjautuva, 3- akselisissa vaunuissa jarrut ovat kaikilla akseleilla ja etu- ja taka-akseli ovat kitkaohjautuvat. Lisäksi 3-akselisissa vaunuissa on vakiovarusteena aisajousitus takaamassa tasaista kulkua niin pellolla kuin tiellä.

Premium-line eli CAN-väylätekniikalla toteutetut vaunut ovat pakko-ohjattuja, jarrujen sekä ohjautuvien akselien ja jarrujen määrän ollen sama kuin Classic-vaunuissa. Vaunujen rengasvaihtoehdot ovat Nokian 710/55R34, 800/50R34 ja 850/50R30,5 vyörenkaat, renkaille on tehty säiliöön upotukset. Säiliöissä on vakiona valmius alatäyttö- ja vaahtoputkille sekä letkulevittimelle.

Vaunuissa on vakiona säiliön sisäinen sekoitus, joten sama malli sopii niin naudan- kuin sianlietteelle, sisäinen sekoitus on toteutettu levitinpesän yhtedessä olevalla hydraulisella 3-tieventtiilillä. Lietemäärän vakioasetin vaunun traktorinpuoleisessa päädyssä näyttää selkeästi vaunun täyttöasteen, tämä varuste saatavissa Premium-line vaunuihin elektronisena.

Livakka-lietevaunuissa muita vakiovarusteita ovat valot vaunun takana sekä ylileveät valot, yhdet huoltoportaat vakiona, tiivis pyöreä miesluukku, tarkastusluukku säiliön oikeassa etuposkessa, tyhjennyshanat pumppupesässä sekä kivitaskussa että pumppukuormaimessa.

Täyttötapavaihtoehtoja:

  • alatäyttö letkulla täyttämiseen
  • hydraulinen täyttöluukku päältä täyttöön
  • sivupumppukuormain
  • keskipumppukuormain

Keväästä 2014 alkaen Classic-vaunujen pumppukuormaimen ja multaimen / letkulevittimen hallinta on toteutettu uudella PILOT-ohjaimella. PILOT-ohjain on helppo sijoittaa ohjaamoon pienen kokonsa ansiosta ja hydrauliikka on samalla toteutettu LS-hydrauliikkana, tästä ei kuitenkaan kannata huolestua mikäli omassa traktorissa ei ole LS-hydrauliikkaa. Hydrauliikkajärjestelmää voidaan käyttää myös normaalisti ympäripumppaavana, käännetään vain yhtä valintaventtiiliä toiseen asentoon; tämä sama ominaisuus on myös Premium Line-vaunuissa. PILOT-ohjaimessa pumppukuormaimen ja työkoneen käyttö hoidetaan kätevänkokoisella, sähköisellä joystickillä ja muut tarvittavat toiminnot ovat helposti käytettävissä kalvopainikekytkimillä. Kiinnostuitko? Kysy lisää myyjiltämme!

Tarvittaessa vaunuun ei laiteta hallintalaitteita, mikäli asiakas haluaa käyttää vaunun toimintoja suoraan traktorin omilla hydrauliikkalohkoilla. Tällöin kuitenkin on hyvä ottaa huomioon, että traktorista varmasti löytyy riittävä määrä hydrauliikkalähtöjä.

Tehdasvarusteiset levitysvaihtoehdot:

  • superpintalevitin
  • LHDD8-multain (nostolaitekiinnitteinen, CAT III)
  • Livakka hinattava multain (omalla pakko-ohjatulla akselistolla)
  • letkulevitin ylöskääntyvillä letkuilla

Lietevaunun leveys eri rengasvaihtoehdoilla (m)

Rengas Renkaan leveys mm Renkaan korkeus mm 14m³ 16,5m³   20m³
710/55R34 710 1630 3 3  
800/50R34 800 1630 3,2 3,2   3,2

alatayttovarustus