PEL-Tuote Oy ostaa merkittävän osuuden Tume-Agri Oy:n osakekannasta

 

PEL-tuote Oy ostaa merkittävän osuuden Tume-Agri Oy:n osakekannasta.

 

Rantasalmelainen PEL-tuote Oy ostaa 45% osuuden Turenkilaisen Tume-Agri Oy:n osakkeista. Tume-Agri on kansainvälinen suomalaisomisteinen yritys, jolla on 10 milj. € liikevaihto ja viennin osuus noin 75% joka suuntautuu 20 maahan. Päätuotteina ovat Tume kylvölannoittimet ja Hankmo äkeet. PEL-tuote Oy on vuonna 1987 perustettu yritys, jonka takaa löytyy veljekset Mikko ja Jussi Lappalainen. He ovat toisen polven yrittäjiä isänsä Pekka Lappalaisen perustamassa yrityksessä. PEL-tuote Oy on suomalainen perheyhtiö. Yhtiön päätuotteet ovat maataloudessa käytettävät Kivi-Pekka tuotemerkin alla olevat kivenkeräys- ja muokkauskoneet sekä Livakka lietelannan käsittelylaitteet. PEL-tuotteen valmistamia koneita löytyy Suomen lisäksi 42 maasta ja viennin osuus liikevaihdosta on noin puolet. Yrityksen päätoimipaikka sijaitsee Etelä-Savossa Rantasalmella ja yhtiön liikevaihto viime tilikaudella oli noin 7 milj. EUR.

 

”Yrityskaupan tarkoitus on myös vahvistaa molempien yritysten toimintaa tarjoamalla asiakkaille kokonaisvaltaisempaa palvelua. Uskon että pystymme löytämään tulevaisuudessa synenergiaetuja, jotka näkyvät asiakkaalle laadukkaampana tuotteena ja edullisempana hintana” kertoo Mikko Lappalainen PEL-tuote Oy:stä.

 

”Tume-Agri Oy ja PEL-tuote Oy täydentävät sopivasti toisiaan niin tuotteiden ja markkinoiden osalta. Molemmilla yrityksillä ovat yhtenevät arvot ja vahva halu saada suomalainen tuote tunnetuksi maailmalla. ” sanoo Tume-Agrin hallituksen puheenjohtaja Heikki Sola

 

Kauppa allekirjoitettiin 6.4.2017. Kaupan kohteena oli Eero Tommilan omistamat osakkeet. Tumen omistajista Patrik Jungarå, toimitusjohtaja ja Heikki Sola, hallituksen puheenjohtaja, jatkavat entisissä tehtävissään ja omistavat Tume-Agria entisillä omistusosuuksillaan.

 

Lisätietoja antavat:

PEL-Tuotteen toimitusjohtaja Mikko Lappalainen 040- 5508115 mikko.lappalainen@pel-tuote.fi tai Tume-Agrin toimitusjohtaja Patrik Jungarå 0400-610027 patrik.jungara@tumeagri.fi