Kivenkeräyskone Play Katso video

Kivi-Pekka valmistetaan Suomen kivisimpien peltojen keskellä Rantasalmella. Peltojemme graniittipitoinen kiviaines luo koneillemme mitä parhaimmat olosuhteet tuotekehitykselle ja testaamiselle. Kivi-Pekka on kivenkeräyskone, jolla kerätään kivet pellolta ennen kylvöä tai kylvön jälkeen, raivataan kivet ja puuaines pois uusilta pelloilta.

Käyttämällä Kivi-Pekka kivenkeräyskonetta ehkäiset muiden peltotyökoneiden kulumista ja rikkoutumista sekä saat pelloiltasi suuremman sadon kun kivet eivät rajoita korjuu vaiheessa leikkuukorkeutta tai estä sadonkorjuuta tai vahingoita koneita.

Kone räätälöidään ja valmistetaan aina asiakkaan toiveiden mukaisesti. Kivi-Pekka sopii hyvin porukka- ja urakointikoneeksi kestävyytensä sekä nopeutensa vuoksi. Käyttökohteita peltokäytön lisäksi ovat peltojen raivaukset, teiden perusparannukset ja perustamiset, golfkentät ja viherrakentaminen. Kivi-Pekkoja on nykyisin 48 eri maassa ja niillä kerätään kiviä vuosittain sadoilta tuhansilta hehtaareilta.

Kivi-Pekka rakennetaan ammattitaidolla ja materiaaleina käytettävät teräslaadut ja -vahvuudet ovat tarkoin valikoituneet pitkän, yli 30 vuoden aikana saadun kokemuksen pohjalta. Jatkuvassa tuotekehityksessä on panostettu koneen toimintavarmuuden ja kestävyyden edelleen paranemiseen koko ajan kehittyvien ja laajenevien tilojen ja urakoitsijoiden tarpeisiin.

Kivi-Pekka kivenkeräyskone ei tarvitse isoa traktoria

Traktorin vetotehon tarve 70 hp ja hydrauliikan tarve 20l/min.  Kivenkeräyksen voit suorittaa pienellä traktorilla jolloin saat säästettyä myös polttoainetta ja kustannuksia, näin tilan suuremmat traktorit vapautuvat tehoa enemmän vaativiin työtehtäviin.

Valittavana kolme työleveyttä

Kivi-Pekka kivenkeräyskoneita on kolmea työleveyttä 4m, 5m ja 6m. Koneen leveys valitaan käyttömäärän ja kivisyyden mukaan, jolloin saadaan oikeanlaisiin tarpeisiin oikeanlainen kone. Kivi-Pekka 5:n ja Kivi-Pekka 6:n nostorumpu on leveämpi, joka toimii tehokkaammin suuremmissa kivimäärissä.

Suurin kivikoko 50 cm (Flex Drum lisävaruste)

Kivi-Pekan Flex Drum mahdollistaa suurempien kivien keräämisen verrattuna vakiomalliseen nostorumpuun. Nostorummun voimansiirto on tehty omalle rungolle, jonka mukana koko nostorumpu pääsee joustamaan ylöspäin ja näin mahdollistaa jopa 50 cm kiven nostamisen. Flex Drumissa hydraulinen paineakku keventää rumpua ylöspäin, jolloin rumpu joustaa ylös ison kiven tullessa kohdalle. Lisäksi rumpua voidaan nostaa hydrauliikalla yläasentoon. Flex Drumin jousitus vaimentaa iskuja seulaa ja piikkejä kohtaan ja pidentää näin niiden käyttöikää. Flex Drumin ansiosta mitään takaisin pyöritys ei tarvita vaan rumpu voidaan nostaa ylös ja ottaa iso kivi kyytiin ilman pysähtymistä.

Kestävyys

Kivi-Pekka on varustettu kestävillä erikoishihnoilla ja nostorummun voimansiirto on tehty suorilla hihnoilla, jolloin tehon tarve on pieni. Hihnat toimivat samalla ylikuormituskytkimenä ja vaimentavat myös

kivistä aiheutuvat iskut, eivätkä ne näin välity voimansiirrossa eteenpäin traktorille. Hihnat kestävät kovaakin käyttöä pitkään ja huollon tarve on vähäinen. Kivi-Pekan käyttökustannukset pysyvät alhaisina, koska kalliita vaurioituvia osia ei voimansiirrossa ole.

Kivi-Pekan 3 vaiheinen mullan erotus järjestelmä

Kivi-Pekassa multa erotellaan kolmessa vaiheessa:

 1. 1. Kiven tullee koneeseen nostorummun alla olevan seulan yli.
 2. 2. Kiven lentäessä säiliöön pohjan ritilä rakenteesta pääsee multa takaisin peltoon.
 3. 3. Kivi-Pekan säiliön takaseinässä olevan ritilän takana olevalla multalaatikolla saadaan kippausvaiheessa mullat eroteltua.

Myös kivet puhdistuvat ja niitä voi käyttää esim. rakennustyöhön tai tienrakennusaineeksi. Seulonta tapahtuu kippausvaiheessa. Multa valuu multalaatikkoon, josta se palautuu takaisin peltoon. Vakio seulakoko on 40 mm. Muut seulakoot 30, 35 ja 50 mm saa lisävarusteena. Kivisäiliön pohja ja takaseinä ovat järeää varparakennetta. Kivisäiliön katto on tehty lujasta Hardox levystä.

Karhottimet tehdään erikoisteräksestä ja rakenteessa piikki menee putken läpi. Piikkien muodostama ristikkorakenne tekee putkesta todella jäykän. Koneella voidaan ajaa yli tuhat tuntia ennen piikkien jatkamista. Karhottimien piikkien hitsaus suoritetaan robotti hitsauksella laadun maksimoimiseksi.

Erikoisvahvat nostorummun piikit

Pitkän tuotekehityksen tuloksena Kivi-Pekan piikit ovat saavuttaneet nykyisen mallinsa. Vakio piikkinä käytetään 12x45mm leveää piikkiä, joka soveltuu hyvin normaaliin nostorumpuun (max. kivikoko 35 cm). Erikoisvahvaa 13x50mm piikkiä käytetään flex drum koneissa joissa kivikoko kasvaa 50 cm.

Piikit on kiinnitetty joustavilla kumielementeillä ja ne joustavat sivusuunnassa.

 

Maakohtaiset varusteet valmiina

Kivi-Pekat toimitetaan maakohtaisten vaatimusten mukaisesti. Koneiden valot, heijastimet, vetoaisa ja jarru järjestelmän voivat näin olla erilaiset eri maissa.

Suuri kippauskorkeus

Kivi-Pekan kippauskorkeus on 290cm. Suuri kippauskorkeus mahdollistaa kippaamisen korkeisiin maansiirto kärreihin.

Kivi-Pekka sisältää vakiovarusteena:

 • vakiorengaskoko 560/60R22,5
 • kaikki nivelakselit
 • kivisäiliön multaseulan
 • nostorummun seulan
 • HD piikit karhottimiin
 • nostorummun piikit
 • LED-valot ja hitaanajon kolmion
 • telitukipyörät 5 ja 6 metrin malleihin
 • kippauskorkeus 290 cm
 • hydraulinen työsyvyyden säätö
 • työkalu- ja varaosasäiliö
 • rautakangen

Kivi-Pekan lisävarusteet

Rengasvaihtoehdot:

 • 710/45R22,5
 • 700/50R26,5
 • teli 500/50R17
 • teli 500/55R20

Muut lisävarusteet:

 • Karhottimien hydraulinen nosto
 • Flex Drum 50 cm kiville
 • Erikoisvahvat piikit 13×50
 • Pyörimisvahti
 • Scharmullerin kuulakytkin K80
 • telitukipyörä 4 metrin malliin
 • hydrauliset tai paineilmajarrut

Kivi-Pekka kivenkeräyskone on mahdollista varustaa erilaisin työtä helpottavin lisävarustein

Kivi-Pekan lisävarusteena on erillinen karhottimien hydraulinen nostomekanismi. Nostaminen tapahtuu yhdellä yksitoimisella hydraulisylinterillä ja mekanismi hoitaa karhottimien yhtäaikaisen nousun. Lukitus yläasentoon tapahtuu mekaanisilla salvoilla, joilla varmistetaan karhottimien ylhäällä pysyminen kuljetuksen aikana. Nivelakseleiden ja vaijereiden irroittamista ei tarvita vaan Kivi-Pekan työ- ja kuljetuskuntoon laittaminen tapahtuu ohjaamosta, näin kuljettajan ei tarvitse laskeutua traktorista.

Pölyisissä olosuhteissa Kivi-Pekalla ajettaessa näkyvyys koneelle saattaa olla hyvin huono, pyörimisvahti valvoo puolestasi koneen karhottimen ja nostorummun pyörimisen. Pyörimisvahdin pääte hälyttää traktorin ohjaamossa merkkivalolla sekä äänimerkillä joko karhottimien tai nostorummun pysähdyttyä työskenneltäessä pellolla.

 


 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä myyntiimme

Kivi-Pekka ja Livakka-tuotteet
Olli Lönnroos
Puh. +358 (0) 40 593 6913
olli.lonnroos(at)pel-tuote.fi