Kivi-Pekka Multivaattori

 

  Monipuolisuus saadaan aikaan kahden muokkaavan elementin, kultivaattorin ja lautasmuokkaimen toisistaan riippumattomalla syvyydensäädöllä.Tämä mahdollistaa sopivan jousta-
vuuden erilaisissa olosuhteissa. Kolmeen riviin sijoitetut ja jousilaukaisimin varustetut kultivaattoripiikit ”hanhenjaloin” mahdollistavat karkeamman ja syvemmän muokkauksen (0-20 cm).Lautasmuokkainyksikkö perässä tasoittaa ja hienontaa pintaa kultivaattorin jäljeltä ja sillä on mahdollista ajaa myös pelkkänä lautasmuokkaimena (0-15 cm). Etupyörät sekä kuljetuspyörät pitävät muokkaimen aina suorassa pellonpintaan nähden ja vakiotyösyvyydessä, jolloin muokkauspohjasta saadaan hyvin tasainen ja kerralla valmista kylvöalustaa.Keskellä sijaitsevat isot kuljetuspyörät mahdollistavat pienen kääntösäteen pisteessä ja tekevät koneesta ketterän.Laakeroinnissa käytettään erittäin tiiviitä ja luotettavia SKF:n napoja.
 

OMINAISUUDET

Kolmeen riviin sijoitetut ja jousilaukaisimin varustetut kultivaattoripiikit «hanhenjaloin» toimivat varmasti myös hankalimmisissa ja kivisissä olosuhteissa. Hanhenjalat leikkaavat koko muokkauspohjan auki ja niiden muokkauskulma on säädettävissä.

Lautaset on kiinnitetty kumipatukkajousituksen välityksellä erilliseen apurunkoon. Lautasten syvyydensäätö tapahtuu muuttamalla sylinterin pituutta.

Multivaattori kulkee etupään isojen hydraulisesti säädettävien nurkkapyörien varassa jotka pitävät koneen tasaisessa työsyvyydessä. Nurkkapyörien voidaan antaa luistaa sivusuunnassa jonkin verran, tukeva rakenne kestää sen.

Suuret kuljetuspyörät takaavat vakaan kulun niin maantiellä. kuin pellollakin. Vetopisteen ja keskellä konetta sijaitsevan kuljetuspyörästön akselinjan välinen etäisyys on saatu ketteryyttä parantavan pieneksi.

Säädettävät tasoitinlautaset estävät kultivaattoripiikkien heittämän maan ajautumista työleveyttä kauemmas. Tämä varmistaa tasaisen hyvän muokkausjäljen.

Kultivaattoripiikin jousilaukaisin estää piikin vaurioitumisen esteeseen osuessaan.

Leveä ”hanhenjalka” -terä leikkaa koko työleveyden muokkauspohjan auki ja sekoittaa voimakkaasti.

Kultivaattoriyksikön työsyvyyden rajoitus tapahtuu sylinterien varteen asennettavilla rajoitin ”klipseillä”.


Kultivaattori, mahdollisuus ajaa 0 – 20 cm.

Kultivaattori + lautasmuokkain, mahdollisuus ajaa 0 – 20 cm.

Lautasmuokkain, mahdollisuus ajaa 0 – 15 cm.

Valosarja kuuluu koneeseen vakiona

TEKNISET TIEDOT

 
MULTIVAATTORI 325
MULTIVAATTORI 425
Työleveys m 3,25 4,25
Oma paino kg 2750 3300
Tehontarve 140 hv 180 hv
Piikkien lukumäärä 7 9
Lautasten lukumäärä 26 34
Lautasväli mm 250 250
Työsaavutus ha/tunti 2,5-5,0 3,2-6,4
Hydraulilohkojen määrä 3 4
Tasoituslautasten määrä 2 2