ISOBUS ohjaus Kivi-Pekka kivenkeräyskoneeseen

Isobus-ohjaus helpottaa ja tehostaa työskentelyä

SIMA-messuilla Pariisissa esitellään Isobus-ohjaus ja muita uudistuksia Kivi-Pekka -kivenkeräyskoneisiin. Koneisiin on uudistettu kippaus, karhottimien nosto, Flex Drum -nostorumpu ja voimansiirto. Lisävarusteena saatava Isobus sekä muut uudistukset koskevat työleveydeltään 4:n, 5:n, 6:n ja 7:n metrin malleja. 

Isobus-ohjauksella varustettu kivenkeräyskone mittaa työsyvyyttä ultraäänianturilla ja säätää syvyyttä automaattisesti. Jos kivet ruuhkautuvat, keventää kone automaattisesti karhottimia ja nostaa Flex-Drum nostorumpua. Ruuhkan jälkeen karhotin ja nostorumpu palautuvat automaattisesti alkuperäiseen asentoon. Päisteessä automatiikka hoitaa koneen noston ja ulosoton pysäyttämisen yhdellä napin painalluksella. Automatiikka myös nostaa koneen, jos traktori peruuttaa tai ulosotto kytketään pois päältä.

– Isobus-varustellulla kivenkeräyskoneella työskentely on helppoa eikä pitkäkään työpäivä tunnu raskaalta. Koneen kulutusosat kestävät huomattavasti pidempään, kun automatiikka valvoo, ettei niitä turhaan kuluteta. Isobus-terminaalista näkyvät myös huoltomuistutukset ja työajan seuranta, joista on apua urakoitsijoille ja kimppakoneiden käyttäjille, kertoo toimitusjohtaja Mikko Lappalainen.

Isobus-hallinnassa kuljettajalla on käytössään kaksi tehdasasetusta tai kaksi muistipaikkaa omille asetuksille. Jos traktorissa on Isobus Aux -ohjain, niin sillä pystytään ohittamaan automatiikka haastavissa olosuhteissa. Kivi-Pekan Isobus on saanut AEF-organisaation hyväksynnän, joka takaa sen yhteensopivuuden eri traktoreiden kanssa.

Uusi Isobus-ohjaus esitellään ensimmäisen kerran kansainväliselle yleisölle SIMA-näyttelyssä Pariisissa 6.–11. marraskuuta. Kivi-Pekka on esillä PEL-Tuote Oy:n osastolla F032 hallissa 6.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat vinkit ja uutiset

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alle ja saat ensimmäisenä PEL-Tuote Oy:n kuumimmat uutiset ja tiedot uutuuksista! Spämmiksi asti ei postia kerry.