Letkulevittimet

 

Letkulevitys on kustannustehokas tapa levittää lietteet maahan suuren työleveyden ansiosta. Kasvuston tahraantuminen on vähäistä, sillä liete ohjataan letkuja pitkin suoraan kasvuston juurelle. Letkulevittimellä levitettäessä typenhaihdunta on vähäisempää ja levitys lähes hajutonta verrattuna levityslautasella levittämiseen.

Letkulevittimiä on saatavana kaksi eri työleveyttä: 12m ja 16m. Molemmat mallit ovat ylös kääntyvin letkuin – letkujen väli 30 cm, varustettu pystymallisella jakajalla, sinkityllä rungolla.

Letkulevittimet voidaan kiinnittää lietevaunuun joko nostolaitteeseen tai oman erillisen kiinnitysrungon avulla suoraan säiliöön. 16m mallissa siipien päät taittuvat, joten levitin asettuu hyvin myös lyhempiin säiliöihin. Siipien päissä on myös turvajouset mahdollisten törmäysten varalta.

Lietteen jakaa letkuille pystymallinen epäkeskolla varustettu Harsön hydraulinen jakolaite. Jakolaite on varustettu karkaistuilla ja (tarvittaessa) vaihdettavilla terillä, jotka pystyvät hienontamaan jäykänkin ja heinäisen lietteen ongelmitta. Kun letkun koko on vielä sisähalkaisijaltaan 50 mm, ei tukkeutumisongelmista tarvitse näiden jakajien kanssa kärsiä! Hydrauliikan tarve kaikille jakajille letkulevittimen koosta riippumatta on ainoastaan 40 litraa minuutissa.

Letkulevittimet ovat Tanskalaisen Harsö Maskinerin valmistamia. Asennamme näitä laadukkaita tuotteita omiin lietevaunuihimme, mutta letkulevittimen soveltuvuutta myös muihin lietevaunumerkkeihin kannattaa tiedustella myyjiltämme. Kauttamme myös pelkät Harsön jakolaitteet.

Harsö letkulevitinHarsö letkulevitin