Light lietevaunut

 

Livakka Light lietevaunut suunniteltiin korvaamaan Livakan perinteiset keinutelivaunut. Uudet ”isäntälinjan” lietevaunut sisältävät nykyvaunun ominaisuudet ja ovat monipuolisesti varusteltavissa. Tämän vuoksi ne sopivat hyvin myös urakointikäyttöön.

Light-nimi juontuu vaunun uudenlaisesta runkorakenteesta, jolla vaunun kokonaismassa on saatu kevyeksi. Keveyttä ei olla kuitenkaan haettu kestävyyden kustannuksella, vaan runkopalkkina toimii muotoon prässätty korkeaprofiilinen ja seinämävahvuudeltaan 10 mm u-kouru. U-kouru on hitsattu säiliöön yhtenäisellä saumalla. Läpihitsaus ja vahvat tuennat tekevät säiliön ja runkopalkin liitoksesta lujan. Vetoaisa on sama kuin isoissa H-rungollisissa lietevaunuissa. Kevyt kokonaismassa ja akselistorakenne sekä lyhyt kokonaispituus tekevät tästä lietevaunusta erittäin ketterän liikuteltavan niin pellolla kuin tiellä.

 

 

LIVAKKA LIGHT YKSIAKSELINEN LIETEVAUNU

Livakka Light yksiakselisia lietevaunuja saa koossa 10 ja 12 kuutiota. Akseli on kääntymätön, jarruilla varustettu ja kiinnitetty lietevaunun runkoon laipalla. Vakiorengaskoko on 850/50R30.5. Tämä vaunumalli on erinomainen ratkaisu pintalevitys- tai vesivaunuksi. Light 10 ja 12 on mahdollista varustaa Easy-Control-ohjainpaketilla, jolloin vaunuun voidaan asentaa myös pumppukuormain ja multain.

 

Light 1-akselinenLight 1-akselinenAkseli laippakiinnitykselläLight 1-akselinen

 

 

LIVAKKA LIGHT KAKSIAKSELINEN LIETEVAUNU

Livakka Light kaksiakselisia lietevaunuja saa koossa 14 ja 16,5 kuutiota. Molemmilla akseleilla on jarrut ja takimmainen akseli on kitkaohjautuva, lisäksi lehtijousitus. Vakiorengaskoko on 710/55R34. Kaksiakselisiin Light-vaunuihin saa Easy-Control tai Pilot+ -ohjainpaketin, jolloin lisävarustevaihtoehdot kasvavat huomattavasti.

 

 

SÄILIÖN PERUSVARUSTEET

Light lietevaunut on suunniteltu uudenlaisella runkorakenteella, jolla vaunun kokonaismassa on saatu keveämmäksi ja näin ollen myös peltoa säästäväksi. Keveyttä ei olla kuitenkaan haettu kestävyyden kustannuksella. Runkopalkkina toimii muotoon särmätty, korkeaprofiilinen U-kouru. U-kourun seinämävahvuus on 10 mm ja se on hitsattu säiliöön yhtenäisellä saumalla. Vetoaisa on tehty 150x250x8 putkipalkista.

 

 

Säiliö on aina pyöreä ilman turhia likaa kerääviä kulmauksia. Pyöreä muoto tekee rakenteesta lujan ja kiertojäykän. Lisäjäykistystä rakenteelle tuovat myös säiliön etuosassa oleva osastointilevy sekä loiskelevyt, jotka vaimentavat tehokkaasti lietemassan liikehdintää. Säiliön halkaisija on 2000 mm ja seinämävahvuus 6 mm. Saumat ovat molemmin puolin hitsattuja ja pinnat teräsraepuhallettuja, jotta sisäpuolelle tuleva epoksikäsittely ja ulkopuolen maalaus tarttuvat parhaiten. Käytössämme on polyuretaanimaali, jolla on korkea UV-säteilyn kestävyys ja näin ollen säiliöt säilyttävät kirkkaan punaisen värinsä haalistumatta.

 

 

Painonsiirtojärjestelmä

Painonsiirtojärjestelmä takaa riittävän aisapainon; säiliön etuosa on osastoitu ja se saa korvausilmaa vasta sitten, kun takaosa on tyhjentynyt. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että osastointilevyn etupuolelle mahtuu noin 4 m³ lietemassaa eli noin 4000 kg ja tämä paino pysyy levityksen aikana niin kauan, kunnes säiliön takaosa on tyhjentynyt. Painonsiirto ei kuulu vakiona 1-akseliseen malliin.

 

 

Purkupumppu

Nivelakselikäyttöinen purkupumppu sijaitsee säiliön etuosassa. Siivikko on 5-lapainen ja siivikon akseli halkaisijaltaan 40 mm. Tuotto lietteellä 5-7 m³ / min. Purkupumpussa on sivulla puhdistusluukku ja tyhjennyshana. Huoltotöiden tekeminen on tehty käyttäjäystävälliseksi ja turvalliseksi, koska siivikon ja sen laakeroinnin huollon pystyy hoitamaan lietevaunun ulkopuolelta irroittamalla pultatun pyöreän kansilaipan purkupumpun pesän rungosta.

 

 

 

Säiliön sisäinen sekoitus

Säiliön sisäinen sekoitus ja lietteen määrän manuaalinen säätö. Purkupumpussa on 6″ 3-tieventtiili, jolla lietteen kulku voidaan ohjata joko sekoitukselle tai levitykselle. Sekoituksella liete virtaa purkupumpusta 3-tieventtiilin kautta suoraan säiliöön menevään putkeen ja laittaa näin lietemassan kiertämään säiliössä. Levittäessä lietemäärän läpivirtausta ylös purkuputkeen voidaan säätää manuaalisesti 3-tieventtiilissä olevalla säätöraudalla, jolloin sylinteri avaa 3-tieventtiilin läppää halutun verran ja osa lietteestä pääsee kiertämään sekoitusputken kautta takaisin säiliöön.

 

 

 

Lietemäärän tason osoitin

Laippakiinnitteinen ruostumattomasta teräksestä valmistettu lietemäärän tason osoitin. Perusvarustus on ilman kuvassa näkyvää anturia. Anturi kuuluu mukaan jos vaunussa on premium- sähköhydrauliikan ohjaus, jolloin anturi antaa signaalia säiliön täyttöasteesta suoraan tietokoneen näytölle.

 

 

 

Lokasuojat

Kaarevat lokasuojat, johon on kiinnitetty nousutikkaat sekä kävelysilta.

 

 

 

 

 

 

Ylähuoltoluukku

Säiliön päällä ja sivulla olevat huoltoluukut ovat käytännöllisiä, kun säiliötä halutaan puhdistaa,tuulettaa tai muuten vaan päästä tarkastelemaan sisäpuolta tarkemmin. Yläluukun kansi aukeaa pikalukolla.

 

 

 

 

Sivuhuoltoluukku

Huoltoluukku säiliön sivulla.

 

 

 

 

 

Takavalot ja ylileveän valot

Kaikki käyttämämme valot ovat LED-valoja. Lietevaunun takana ovat takavalot ja edessä sekä takana ylileveänvalot. Mukaan kuuluu myös hitaanajonkolmio.

 

 

 

 

 

Lue lisää Ohjaimista

Lue lisää Esitteestä.