fbpx
1
1 akseli
1
1 akseli
1
2 akselia
1
2 akselia
1
2 akselia
1
2 akselia

Livakka Light 1- ja 2-akseliset lietevaunut suunniteltiin korvaamaan Livakan perinteiset keinutelivaunut. Uudet ”isäntälinjan” lietevaunut sisältävät nykyvaunun ominaisuudet ja ovat monipuolisesti varusteltavissa. Tämän vuoksi ne sopivat hyvin myös urakointikäyttöön.

Light-nimi juontuu vaunun uudenlaisesta runkorakenteesta, jolla vaunun kokonaismassa on saatu kevyeksi.  Kevyt kokonaismassa ja akselistorakenne sekä lyhyt kokonaispituus tekevät tästä lietevaunusta erittäin ketterän liikuteltavan niin pellolla kuin tieajossa. Vaunuihin saa lisävarusteena rapuohjauksen. Rapuohjauksella traktori ja lietevaunu saadaan kulkemaan eri jälkiä pellolla, jolloin vähennetään maan tallautumista huomattavasti.

Katso video

Light lietevaunujen runkorakenteella vaunun kokonaismassa on saatu keveämmäksi ja näin ollen myös peltoa säästäväksi. Keveyttä ei olla kuitenkaan haettu kestävyyden kustannuksella. Runkopalkkina toimii muotoon särmätty, korkeaprofiilinen U-kouru. U-kourun seinämävahvuus on 10 mm ja se on hitsattu säiliöön yhtenäisellä saumalla. Läpihitsaus ja vahvat tuennat tekevät säiliön ja runkopalkin liitoksesta lujan. Vetoaisa on tehty 150x250x8 putkipalkista. Vetoaisa on sama kuin isoissa H-rungollisissa lietevaunuissa. 

Säiliön halkaisija on 2000 mm ja seinämävahvuus 6 mm. Säiliö on aina pyöreä ilman turhia likaa ja lietettä kerääviä kulmauksia. Pyöreä muoto tekee rakenteesta lujan, varmuudella tyhjenevän ja kiertojäykän. Lisäjäykistystä rakenteelle tuovat myös säiliön etuosassa oleva osastointilevy sekä loiskelevyt, jotka vaimentavat tehokkaasti lietemassan liikehdintää. 

Painonsiirtojärjestelmä takaa riittävän aisapainon; säiliön etuosa on osastoitu ja se saa korvausilmaa vasta sitten, kun takaosa on tyhjentynyt. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että osastointilevyn etupuolelle mahtuu noin 4 m³ lietemassaa eli noin 4000 kg ja tämä paino pysyy levityksen aikana niin kauan, kunnes säiliön takaosa on tyhjentynyt. Painonsiirto ei kuulu vakiona 1-akseliseen malliin.

Laadukas pintakäsittely viimeistelee ulkonäön, mutta lisää myös tuotteen käyttöikää.

Hitsaamme saumat molemmin puolin ja teräsraepuhallamme kaikki maalattavat pinnat varmistaaksemme maalin hyvän tarttuvuuden. Lietteen aiheuttamaa korroosiota vastaan säiliön sisäpuoli on suojattu epoksikäsittelyllä. Ulkopuoliset pinnat on käsitelty polyuretaanimaalilla, jolla on korkea UV-säteilyn kesto ja näin ollen lietevaunumme säilyttävät tunnusomaisen kirkkaan punaisen värinsä haalistumatta. Asiakkaamme arvostavat tuotteensa huoliteltua ja toiveidensa mukaista ulkonäköä, joten myös erikoisvärit ovat mahdollisia. 

Säiliössä ei ole mitään huoltotoimenpiteitä tarvitsevia kohteita, jotka edellyttäisivät sen sisälle menemistä – tällä olemme halunneet huomioida tuotteemme käyttäjän työturvallisuutta.

Vertaile ja valitse

10 m³ 12 m³ 14 m³ 16,5 m³ 18 m³ 20 m³
Leveys cm
325
325
300
300
300
300
Pituus cm
500
560
630
712
815
875
Rengaskoko
850/50R30.5
850/50R30.5
710/55R34
710/55R34
710/55R34
710/55R34
Akseleita
1
1
2
2
2
2
Ohjautuva ja jousitettu
Ohjautuva ja jousitettu
Ohjautuva ja jousitettu
Ohjautuva ja jousitettu
bomech
Bomech -laahavannasmultaimet
naytto_perus
Ohjaimet
multaimet-1
Kiekkomultaimet
Livakka Pro 23 lietevaunu
Pro lietevaunut
Livakka Bomech
Light lietevaunut
Sivupumppukuormain
Pumppukuormaimet

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat vinkit ja uutiset

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alle ja saat ensimmäisenä PEL-Tuote Oy:n kuumimmat uutiset ja tiedot uutuuksista! Spämmiksi asti ei postia kerry.