fbpx

LIVAKKA

1
2 akselia
1
2 akselia
1
2 akselia
1
3 akselia
1
3 akselia
1
3 akselia

Livakka Pro -lietevaunusarja on erityisesti ammattilaiskäyttöön suunnattu mallisto, koska nämä vaunut ovat lisävarusteltavissa kaikkein laajimmin. Lietevaunuissa on erillinen runko ja pulttikiinnitteinen säiliö. Kokovaihtoehtoja on kuusi.

14-18 kuution lietevaunut ovat varustettu ohjaavalla jousitetulla teliakselistolla, jolloin takimmainen akseli on ohjaava. Kaikilla akseleilla on jarrut. 20 kuution lietevaunu on kolmiakselinen, jolloin etu- ja taka-akseli ovat kitkaohjautuvia, jarrut kaikilla akseleilla sekä lehtijousitus. Kolmiakselisessa lietevaunussa on vakiona myös aisajousitus. Premium-ohjauksella varustetuissa lietevaunuissa on pakko-ohjatut akselit vakiona. Pro-sarjan lietevaunussa vakiorengaskoko on 710/55R34. Toisena rengasvaihtoehtona on 850/50R30,5.

Livakka lietevaunun alusta muodostuu 150x250x8 2-putkipalkkirungosta sekä yhtä vahvasta vetoaisasta. Vetoaisan kapeus, ohjautuva ja jousitettu teli sekä lyhyt kokonaispituus mahdollistavat pienen kääntösäteen ja lietevaunun helpon liikuteltavuuden niin pellolla kuin tieajossa. Vaunuihin saa lisävarusteena rapuohjauksen. Rapuohjauksella traktori ja lietevaunu saadaan kulkemaan eri jälkiä pellolla, jolloin vähennetään maan tallautumista huomattavasti.

Säiliö on halkaisijaltaan 2000 mm ja tehty 6 mm levystä, saumat ovat molemmin puolin hitsattuja.  Säiliö on aina pyöreä ilman turhia likaa ja lietettä kerääviä kulmauksia. Pyöreä muoto tekee rakenteesta lujan, varmuudella tyhjenevän ja kiertojäykän. Lisäjäykistystä rakenteelle tuovat myös säiliön etuosassa oleva osastointilevy sekä loiskelevyt, jotka vaimentavat tehokkaasti lietemassan liikehdintää. 

Omalla apurungolla varustettu säiliö. Apurungon vino muoto kallistaa säiliötä eteenpäin, jolloin kaikki liete valuu varmasti levitinpumpulle.

Säiliö liitetään apurungosta alustan runkopalkkiin pulttaamalla. Runkopalkin läpi kulkee vahvistusholkki. Apurungon ja runkopalkin välissä on joustinkumi, joka tekee rakenteesta joustavan.

Säiliössä ei ole mitään huoltotoimenpiteitä tarvitsevia kohteita, jotka edellyttäisivät sen sisälle menemistä – tällä olemme halunneet huomioida tuotteemme käyttäjän työturvallisuutta.
Lisää mukavuutta ja helppoutta puhdistamiseen ja huoltoon tuovat säiliön alle suojaan viedyt komponentit, sähkö- ja hydrauliikkaputket.

Painonsiirtojärjestelmä takaa riittävän aisapainon; säiliön etuosa on osastoitu ja se saa korvausilmaa vasta sitten, kun takaosa on tyhjentynyt. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että osastointilevyn etupuolelle mahtuu noin 4 m³ lietemassaa eli noin 4000 kg ja tämä paino pysyy levityksen aikana niin kauan, kunnes säiliön takaosa on tyhjentynyt. 

Livakka Pro 23 lietevaunu

Laadukas pintakäsittely viimeistelee ulkonäön ja lisää tuotteen käyttöikää.

Teräsraepuhallamme kaikki maalattavat pinnat varmistaaksemme maalin hyvän tarttuvuuden. Lietteen aiheuttamaa korroosiota vastaan säiliön sisäpuoli on suojattu epoksikäsittelyllä. Ulkopuoliset pinnat on käsitelty polyuretaanimaalilla, jolla on korkea UV-säteilyn kesto ja näin ollen lietevaunumme säilyttävät tunnusomaisen punaisen värinsä haalistumatta. Asiakkaamme arvostavat tuotteensa huoliteltua ja toiveidensa mukaista ulkonäköä, joten myös erikoisvärit ovat mahdollisia.

Vertaile ominaisuuksia ja valitse

14 m³ 16,5 m³ 18 m³ 20 m³ 23 m³ 25 m³
Leveys cm
300
300
300
300
300
300
Pituus cm
676
758
807
906
996
1045
Rengaskoko
710/55R34
710/55R34
710/55R34
710/55R34
710/55R34
710/55R34
Akseleita
2
2
2
3
3
3
Ohjautuva ja jousitettu
Ohjautuva ja jousitettu
Ohjautuva ja jousitettu
Ohjautuva ja jousitettu
Ohjautuva ja jousitettu
Ohjautuva ja jousitettu
bomech
Bomech -laahavannasmultaimet
naytto_perus
Ohjaimet
multaimet-1
Kiekkomultaimet
Livakka Pro 23 lietevaunu
Pro lietevaunut
Livakka Bomech
Light lietevaunut
Sivupumppukuormain
Pumppukuormaimet

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat vinkit ja uutiset

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alle ja saat ensimmäisenä PEL-Tuote Oy:n kuumimmat uutiset ja tiedot uutuuksista! Spämmiksi asti ei postia kerry.