Light lietevaunut

Livakka Light lietevaunut suunniteltiin korvaamaan Livakan perinteiset keinutelivaunut. Uudet ”isäntälinjan” lietevaunut sisältävät nykyvaunun ominaisuudet ja ovat monipuolisesti varusteltavissa. Tämän vuoksi vaunut sopivat hyvin myös urakointikäyttöön.

Light-nimi juontuu vaunun uudenlaisesta runkorakenteesta, jolla vaunun kokonaismassa on saatu kevyeksi. Keveyttä ei olla kuitenkaan haettu kestävyyden kustannuksella, vaan runkopalkkina toimii muotoon prässätty korkeaprofiilinen ja seinämävahvuudeltaan 10 mm u-kouru. U-kouru on hitsattu säiliöön yhtenäisellä saumalla. Läpihitsaus ja vahvat tuennat tekevät säiliön ja runkopalkin liitoksesta lujan. Vetoaisa on sama kuin isoissa H-rungollisissa lietevaunuissa ja akselit ovat vanhoja tuttuja Livakan 3-akselisista lietevaunuista.

Säiliö ja lietevaunun vakiovarusteet on esitelty omalla sivustolla ja nämä kaikki ominaisuudet ovat käytössä myös Light-lietevaunuissa. Kevyt kokonaismassa ja akselistorakenne sekä lyhyt kokonaispituus tekevät tästä lietevaunusta erittäin ketterän liikuteltavan niin pellolla kuin tiellä.

 

LIVAKKA LIGHT 1-AKSELINEN LIETEVAUNU

Livakka Light 1-akselisia lietevaunuja saa koossa 10 ja 12 m3. Akseli on kääntymätön, jarruilla varustettu ja kiinnitetty lietevaunun runkoon laipalla. Vakiorengaskoko on 850/50R30.5. Tämä vaunumalli on erinomainen ratkaisu pintalevitys- tai vesivaunuksi. Light 10 ja 12 on mahdollista varustaa Easy-Control-ohjainpaketilla, jolloin vaunuun voidaan asentaa myös pumppukuormain ja multain.

 

Light 1-akselinenLight 1-akselinenAkseli laippakiinnityksellä