1
2 axlar
1
2 axlar
1
2 axlar
1
3 axlar
1
3 axlar
1
3 axlar

Flytgödselvagnserien Livakka Pro är speciellt designad för professionellt bruk och till vagnarna finns ett mycket omfattande utbud av tilläggsutrustning. Flytgödselvagnarna har en separat ram och en fastbultad tank. Det finns sex olika storleksalternativ.

Flytgödselvagnarna om 14–18 kubikmeter är försedda med styrande, fjädrade boggiaxlar och det är den bakre axeln som är styrande. Samtliga axlar är försedda med bromsar. Flytgödselvagnen om 14–18 kubikmeter är treaxlad; fram- och bakaxlarna är friktionsstyrda, bromsar finns på samtliga axlar, bladfjädring. I den treaxlade flytgödselvagnen ingår även dragstångsfjädring som standard. Flytgödselvagnarna med en Premium-styrenhet har tvångsstyrda axlar som standard.

Standarddäckstorleken i flytgödselvagnarna i Pro-serien är 710/55R34. De övriga däckalternativen är 800/50R34 och 850/50R30.5.

Livakka-flytgödselvagnens underrede består av en rörbalksram med måtten 150x250x8 2 mm och en lika kraftig dragstång. Dragstångens smala bredd, den styrande och fjädrade boggin och den korta totallängden möjliggör en liten svängradie och enkel manövrering av flytgödselvagnen både på åkern och på vägen. Med tillval krabbstyrning kan traktorn och flytgödselvagnen köras i olika spår på åkern, vilket avsevärt minskar markpackningen.

Tankens diameter är 2 000 mm. Den är tillverkad av 6 mm tjock plåt och fogarna är svetsade på båda sidorna.  Tanken är alltid rund och har inga onödiga hörn där smuts och flytgödsel ansamlas. Den runda formen ger en hållfast konstruktion, säker tömning och god vridstyvhet. Konstruktionen får extra styvhet av sektioneringsplåten i tankens framdel och stänkplåtarna som effektivt dämpar gödselmassans rörelser.

Tanken har en egen hjälpram. Hjälpramens sneda form lutar tanken framåt, vilket säkerställer att allt flytgödsel rinner ut till spridarpumpen.

Tanken bultas fast på underredets rambalk på hjälpramen. Inuti rambalken finns en förstärkningshylsa. Mellan hjälpramen och rambalken finns en gummifjädring som ger en fjädrande konstruktion.

På tanken finns inga invändiga servicepunkter som kräver att tanken beträds – detta har valts med hänsyn till användarens arbetssäkerhet. Ökad komfort och enkelhet vid rengöring och service uppnås genom att komponenterna, el- och hydraulikslangarna, är skyddade under tanken.

Viktöverföringssystemet garanterar en tillräcklig vikt på dragstången; tankens framdel är sektionerad och får ersättningsluft först när bakdelen har tömts. I praktiken innebär detta att det på framsidan av sektioneringsplåten finns plats för cirka 4 m³, det vill säga 4 000 kg, gödselmassa och denna vikt hålls på plats under spridningen till dess att tankens bakdel har tömts.

Livakka Pro 23 lietevaunu

Den högklassiga ytbehandlingen ger ett fulländat utseende, men även en längre livslängd för produkten.

Vi stålkornsblästrar alla ytor som lackeras för att säkerställa en god vidhäftning av färgen. För att motarbeta korrosion på grund av gödselslammet har tankens insida skyddats med en epoxibehandling. De utvändiga ytorna har behandlats med polyuretanfärg med hög UV-beständighet och således bevaras den karakteristiska röda färgen på våra flytgödselvagnar utan att blekna. Våra kunder uppskattar att kunna anpassa utseendet efter sina egna önskemål och därför erbjuder vi även specialfärger.

Jämför egenskaperna och välj

14 m³ 16,5 m³ 18 m³ 20 m³ 23 m³ 25 m³
Bredd cm
300
300
300
300
300
300
Längd cm
676
758
807
906
996
1045
Däckstorlek
710/55R34
710/55R34
710/55R34
710/55R34
710/55R34
710/55R34
Axlar
2
2
2
3
3
3
Styrd och fjädrad
Styrd och fjädrad
Styrd och fjädrad
Styrd och fjädrad
Styrd och fjädrad
Styrd och fjädrad
bomech
Bomech -släpskospridare
naytto_perus
Styrenheter
Livakka spridare
Diskspridare
Livakka Pro 23 lietevaunu
Pro-Flytgödselvagnar
Livakka Bomech
Light-Flytgödselvagnar
Sivupumppukuormain
Pumplastare

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat vinkit ja uutiset

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alle ja saat ensimmäisenä PEL-Tuote Oy:n kuumimmat uutiset ja tiedot uutuuksista! Spämmiksi asti ei postia kerry.