Kivi-Pekka Multivator

 

Multivatorn är en väldigt mångsidig maskin då de två jordbearbetningselementen, kultivatorn och tallriksharven, har av varandra oberoende djupinställningsfunktioner.

Det erbjuder bra flexibilitet vid olika förhållanden. Maskinen har kultivatorpinnar i tre rader med gåsfötter och fjäderutlösare, vilket möjliggör en grövre och djupare bearbetning (0–20 cm) . Tallriksharvsenheten baktill jämnar ut och finfördelar ytan efter kultivatorn och kan även användas som en ren tallriksharv (0–15 cm). Framhjulen och transporthjulen ser till att harven alltid går rakt i förhållande till åkerns yta och håller ett konstant djup för ett mycket jämnt bearbetningsunderlag och en färdig såbädd. De stora transporthjulen i mitten möjliggör liten svängradie och gör detta till en smidig maskin. Lagren har mycket täta och pålitliga navenheter från SKF.

 

EGENSKAPER

Multivatorn har kultivatorpinnar i tre rader med gåsfötter och fjäderutlösare. De fungerar säkert även i tuffa och steniga förhållanden. Gåsfötterna skär upp hela bearbetningsunderlaget och kan justeras i vinkelled.

Tallrikarna sitter på en separat hjälpstomme med gummidämpare. Tallrikarna ställs in i djupled genom att man ändrar cylinderns längd.

Multivatorn drivs med stora hydrauliskt inställbara hörnhjul, som ser till att maskinen håller ett jämnt arbetsdjup. Tack vare sin stabila konstruktion klarar hörnhjulen av att glida lite åt sidan.

De stora transporthjulen garanterar en stabil gång både på väg och på åker. Avståndet mellan dragpunkten och axellinjen på transporthjulsatsen mitt på maskinen har minskats för att förbättra smidigheten.

Justerbara utjämningstallrikar förhindrar kultivatorpinnarna från att kasta jorden utanför arbetsbredden. Det säkerställer ett jämnt och bra bearbetningsresultat.

Kultivatorpinnens fjäderutlösare förhindrar den från att skadas när den träffar ett hinder.

Det breda gåsfotsbladet skär upp bearbetningsunderlaget längs hela arbetsbredden och blandar det kraftigt.

Kultivatorenhetens arbetsdjup begränsas med clips som monteras på cylindrarnas skaft.

Kultivator, kan köra 0–20 cm.

Kultivator + tallriksharv, kan köra 0–20 cm.

Tallriksharv, kan köra 0–15 cm.


Ljusserie ingår som standard

TEKNISKA DATA

 
MULTIVATOR 325
MULTIVATOR 425
Arbetsbredd m 3,25 4,25
Egenvikt kg 2750 3300
Egenvikt kg 140 hk 180 hk
Antal pinnar 7 9
Antal tallrikar 26 34
Tallriksavstånd mm 250 250
Kapacitet ha/timme 2,5-5,0 3,2-6,4
Antal hydraulblock 3 4
Antal utjämningstallrikar 2 2