Nurmijyrä

 

Kivi-Pekka jyrä 700

Kivi-Pekka jyrä on suunniteltu kestämään kivisten peltojen aiheuttamia rasituksia.Jyrän erikoislaatuiset ja vahvat kumipakkerit eivät vaurioidu törmätessään kiviin ja pehmentävät myös laakerointeihin kohdistuvia iskuja. Näin päästään eroon normaaleista jyräkiekkojen vaurioitumisista ja laakerointiongelmista. Kivi-Pekka jyrä saa aikaan normaalin tasaisen jyräystuloksen ja painaa pellon pinnassa olevat kivet takaisin maahan.

Jyrä on kolmelohkoinen, joista keskimmäisen varassa tapahtuu tiekuljetus. Sivulohkot taittuvat hydraulisesti kuljetusasentoon ja niitä painatetaan työasennossa paineakulla, jotta koko työleveydelle saadaan tasainen pintapaine ja pellon pinnanmuotojen mukainen myötäilevyys. Kone on mahdollista varustaa etuladalla tai nurmiharalla monikäyttöisyyden lisäämiseksi. Jyrä painaa ja tiivistää siemenet vasten maata, jolloin siementen itävyys paranee huomattavasti. Samalla jyrä painaa pellon pinnalla olevat kivet maahan.

Pneumaattinen kylvöyksikkö voidaan varustaa joko 300 litran tai 500 litran siemensäiliöllä, jolloin jyrään tulee 8 kpl syöttöputkia. Kylvöyksikön ollessa 800 litrainen syöttöputkia tulee 16 kpl.

Nurmihara ja pneumaattinen kylvöyksikkö mahdollistavat nurmien uusimisen ja täydennyskylvön tehokkaasti. Myös muiden piensiementen kylvö onnistuu mainiosti. Kaksirivinen hydraulisesti toimiva etuhara avaa pellon pintaa varovasti ja varmistaa siemenen hyvän maakosketuksen. Jyrä painaa ja tiivistää siemenen vasten maata.

Hydraulisesti toimiva etulata mahdollistaa muokatun maan tehokkaan tasaamisen, kuorettumien sekä kokkareiden rikkomisen ja murustamisen. Parhaimmillaan Kivi-Pekka jyrä toimii kynnöksen tasaamisessa mahdollistaen jopa muiden muokkausvaiheiden jättämisen pois ennen kylvöä. Etulata tasaa epätasaisuudet ja jyrä tiivistää pintaa estäen liian nopean kuivumisen.

 

Käyttökohteet

Tasausäestykset kynnöksille (etulatalla) Kylvää mullokselle heinäkasvit, apilat, rypsit, rapsit, herneet, luonnonhoitopellot ja jopa viljat Kylvöksien jyräykset Nurmien perustamiset ja täydennyskylvöt (nurmen iän jatkaminen) Kerääjäkasvien kylvö

Pakkeri

Kumipinnoitteinen jyrän pakkeri on suunniteltu kestämään iskuja ja kovaakin käyttöä. Tämä mahdollistaa monissa olosuhteissa ajonopeuden ja työtehon kasvattamisen huomattavasti verrattuna normaaleihin jyriin.

Jyrä

Kolmelohkoisen jyrän kuljetus tapahtuu keskilohkon varassa. Paineakkujen avulla saadaan tasainen paine pakkereille ja joustavuus lohkojen välillä. Kumipakkerin ansiosta pystytään pitämään isompi jyräysnopeus pakkerin kestävyydestä johtuen.

Kylvöyksikkö

Kylvöyksikkönä APV:n valmistama PS 300 tai PS 500 (litraa) sähköpuhaltimella tai PS 800 hydraulipuhaltimella. Koneen mukana tulee syöttöpyörät pienille ja isommille siemenille.

Ohjainyksikkö

Ohjainyksikössä suomenkielinen valikko. Jyrän pakkerissa nopeusanturi. Siemenen säätö automaattisesti nopeuden mukaan

Kaksirivisen etuharan vaihtoehdot

Etulata

Nurmijyrän hankinnan perusteet

kustannus säästöt kallis nurmen uusiminen mahdollista tehdä harvemmin lisäämällä elinvoimaista siementä, täysi kasvusto joka vuosi kasvuston laatu parempi, kun rikat ei valtaa elintilaa keväällä ajettaessa edellisen vuoden kuloheinä auki, nopeampi kasvuun lähtö työleveys, nopea ja tehokas tehdä isojakin aloja monikäyttöisyys, voi tehdä myös mulloksen jyräykset monikäyttöisyys, voi kylvää rypsit, rapsit, luonnonhoitopellot yms. sopii hyvin porukka koneeksi

 

Tekniset tiedot

KIVI-PEKKA 700
 
HARALLA
ETULATALLA
Työleveyls 700 cm 700 cm
Tehontarve alk. 70hv alk. 120hv
Hydrauliikkalohkot 3×2 toim. 3×2 toim
Kuljetusleveys 295cm 295cm
Pakkerin halkaisija 540cm 540cm
Piikkien lkm 71/54kpl 0kpl
Piikki jako 100/65 (mm) 250 (mm)
Jousien lkm 0kp 28kpl
Paino 3080kg 3160kg