Lautasmuokkain

Hinattavat 4,5 m ja  5,5 m leveät Kivi-Pekka lautasmuokkaimet soveltuvat suurten pinta-alojen kevät- ja syysmuokkaukseen. Koneen runkorakenne on kaksiosainen ja hydraulisesti kokoon taittuva, jolloin kuljetusleveys on vain 2,85m. Koneen työsyvyys säädetään hydraulisesti ja sitä mahdollista muuttaa myös ajon aikana. Koneen työsyvyys muuttuu lautasvarsia kääntämällä, jolloin lautasten maahanottokulma muuttuu työsyvyyden mukaan. Koneissa vakiona suuri halkaisijainen ja kantava 800 mm takapakkeri.

Kone kulkee pellolla neljän erillislaakeroidun suuri halkaisijaisen takapakkerin varassa ja tieajossa on käytössä kaksi keskimmäistä pakkeria kuljetusajoon. Kone voidaan myös peltoajossa nostaa ilmaan näiden kahden keskimmäisen pakkerin varaan hydraulisesti esimerkiksi päisteessä ja jolloin työsyvyyttä ei tarvita muuttaa. Järeä rakenteisen Kivi-Pekka 5,5m lautasmuokkaimen kokonaispaino on 4675 kg, jolloin metripainoksi tulee 850 kg/m. Laakeroinnissa käytettään erittäin tiiviitä ja luotettavia SKF:n napoja.

Kivi-Pekka lautasmuokkain

Kivi-Pekka muokkain soveltuu sänkimuokkaukseen, kevennettyyn muokkaukseen ja kylvömuokkaukseen.
Hinattavalla lautasmuokkaimella pystytään ajamaan pellolla ilman koneen nostamista päisteistä ja näin työteho paranee huomattavasti. Ajattaessa nostolaitesovitteisella lautasmuokkaimella merkittävä osuus kokonaistyöajasta kuluu päisteissä ja kulmissa tehtäviin käännöksiin joissa muokkain joudutaan nostamaan ilmaan.Hinattavalla Kivi-Pekka lautasmuokkaimella pellolla ajetaan rinkiä ja hinattavuus mahdollistaa muokkaimen toiminnan myös kurveissa. Näin kokonaistyösaatavuus on parempi kuin vastaavan kokoisella nostolaite muokkaimella. Muokkain on jatkuvasti joko työasennossa tai oman kumisen takapakkerinsa varassa, jolloin traktorin takapyörät eivät aiheuta kohtuutonta pistekuormaa pellon pintaan kuten normaaleissa nostolaite sovitteisissa koneissa. Näin vältytään pellon tiivistymiseltä.

 

Yksinkertainen ja vankka rakenne

Vankka ja avara, lähes tukkeutumaton rakenne takaavat tehokkaan oljen ja kasvijätteen sekoittumisen muokkauskerrokseen. Koneen runkoon on asennettu kiinteä umpikumipakkeri takapyörästö ja työsyvyyden säätö tapahtuu hydraulisesti lautasakseleita kääntäen. Työsyvyyttä saadaan säädettyä 0-15 cm ja lautasten kuljetuskorkeus on 30cm
 

VAKIOVARUSTEET

 • Sivulautasten syvyyden säätö
 • Oikeinmuotoiltu puhdistuskaavin pitää
  pakkerin puhtaana.
 • Koneissa
  aina vakiona kuljetusvalot
 • Hydraulinen työntövarsi
 • Aisa sylinterisäädöllä
 • Takavalot + etuvalot
 • Hitaanajoneuvonkolmio
 • Työsyvyyden näyttöasteikko
 

LISÄVARUSTEET

Halkaisijaltaan suurempi (800mm) pakkeri, joka toimii paremmin märissä olosuhteissa.

Hydraulinen etulata, joka toimii omalla hydraulisylinterillään. Etulatassa 80 x 10 latajousia, joissa 150 mm leveät terälaput. Helpottaa pellon pinnan muotoilua ja kynnösten tasoittamista.

Jälkihara toimii automaattisesti lautasten työsyvyyden säädön mukana mutta se on myös mahdollista lukita yläasentoon pois käytöstä. Jälkihara viimeistelee hyvän kylvöalustan kylvömuokkauksessa. Sänkimuokkauksessa jälkiharaa käytetään levittämään olkikasoja ja näin helpottamaan tulevia työvaiheita.

Vaihtoehtona myös sileä lautanen erittäin matalaan muokkaukseen.

Saatavana myös lisäpainot.

 

TEKNISET TIEDOT

 
MUOKKAIN 275
MUOKKAIN 350
MUOKKAIN 400
Työleveys m 2,75 3,5 4,0
Oma paino kg 2200 2800 3200
Paino kg/m 800 800 800
Tehontarve 80-100 hv 100-120 hv 120-150 hv
Lautasten halkaisija mm 510 510 510
Lautasten lukumäärä 2 x 11 2 x 14 2 x 16
Lautasväli mm 250 250 250
Työsaavutus ha/tunti 2,25-4,5 3,0-6,0 4,0-8,0
Takapyörästö pakkeri 586/800 pakkeri 586/800 pakkeri 586/800