Finsk expertis från de stenigaste åkrarna i Finland

Föregångaren för jordbruksmaskiner

Kvalitetsredskap
på din åker

Vår specialitet är tillverkningen av Kivi-Pekka-stenplockare. Produktutvecklingen av Kivi-Pekka-modellerna har pågått intensivt sedan maskinen lanserades 1997. Att lyssna på omvärlden och reagera på det som händer är en nyckelfaktor i kvalitetssäkringsarbetet.

Vi tillverkar och säljer även Livakka-flytgödselvagnar med mycket hög hållfasthet. Flytgödselvagnarna utrustas enligt kundens önskemål med pumplastare, myllningsaggregat eller slangspridare.

Vi har ett betydande samarbete med Tume-Agri Oy vid tillverkning av såmaskiner och kultivatorer.

Vår professionella personal som väl känner till lantbrukets behov och den höga graden av domesticering av de använda komponenterna garanterar våra kunder en finsk produkt av hög kvalitet.

Kivi-Pekka-jordbruksmaskinerna tillverkas mitt bland Finlands stenigaste åkrar i Rantasalmi. Maskinerna tillhör eliten inom redskap för jordbearbetning.

Automationspaket med Isobus-styrning

Utrusta din stenmaskin med ett automationspaket. Stenplockare med Isobus-styrning är lätta att hantera och man kan arbeta långa dagar utan att bli trött. Maskinens förbrukningsdelar håller avsevärt längre med hjälp av automationsskärmarna eftersom de inte används i onödan.

nyhet

Smidigt jordbruk

Åkermaskiner

Kivi-Pekka

Stenplockning
Jordbearbetning

Kivi-Pekka

Stenplockning
Jordbearbetning

Livakka

Flytgödselspridning

Livakka

Flytgödselspridning

Begagnade maskiner

PEL-Tuote
Tume-Agri

Begagnade maskiner

PEL-Tuote
Tume-Agri

Tume-Agri

Sådd och gödsling
Jordbearbetning

Tume-Agri

Sådd och gödning
Jordbearbetning

VAR MED OCH TÄVLA OM EN GRATIS DEMO MED EN

Kivi-Pekka

stenplockare

Kontaktformulär

Fyll i och skicka så kontaktar vi dig snarast.

Plocka stenar, rötter och annat skräp
från dina egna fält
eller hos andra som entreprenör
med en Kivi-Pekka stenplockare. 

Spara tid och pengar!

Var med och tävla om en gratis demo med en Kivi-Pekka stenplockare. Skicka in ditt svar senast 15 Mars för att delta. Vinnare presenteras under vecka 12.

Kontakta din lokala leverantör nu!

Kivi-Pekka Sverige

Trejon

Företagsvägen 9 911 35 VÄNNASBY Phone: +46 0935 399 00 Fax: +46 0935 399 19 info@trejon.se
www.trejon.se

Kivi-Pekka - Spara tid och pengar

Kivi-Pekka stenplockare tillverkas i Rantasalmi bland de stenigaste åkrarna i Finland. Stenarna på våra åkrar består huvudsakligen av granit och erbjuder en perfekt miljö för produktutveckling och -testning. Kivi-Pekka stenplockare plockar upp stenar från åkern före och efter sådd och röjer sten och trä på nya åkrar.

Med  Kivi-Pekka stenplockare kommer du undvika slitage och skador på dina andra redskap. En stenplockare från Kivi-Pekka hjälper till att öka skörden då det inte kommer finnas några stenar som begränsar stubbhöjden, förhindrar att delar av fält ej kan skördas eller som ger skador på övriga maskiner.

Tidigare plockades stenarna ofta bort från åkern för hand. Detta är tidskrävande och i värsta fall en hälsorisk på grund av den fysiska belastningen. Dessutom är resultatet aldrig lika bra som efter maskinell plockning. En åker som noga rensats på sten ger bättre skörd och skyddar andra arbetsmaskiner mot skador och ger därmed lägre reparationskostnader.

Maskinerna skräddarsys alltid efter kundernas önskemål. Kivi-Pekkas hållbarhet och effektivitet gör den lämplig för såväl maskinkooperativ som maskinentreprenörer. Förutom jordbruksarbete kan maskinen även användas vid röjning av åkrar, reparation och anläggning av vägar, golfbanor och grönområden.

Hållbarhet

Vi har arbetat långsiktigt i 35 år för att utveckla maskinens hållbarhet. Rätt material och komponenter garanterar en låg driftkostnad för användaren.

Strängläggarna tillverkas av specialstål och pinnarna går igenom ett rör. Pinnarnas gallerstruktur gör röret riktigt starkt. Maskinen kan köra i mer än 1 000 timmar innan pinnarna behöver förlängas. Strängläggarnas pinnar robotsvetsas för optimal kvalitet.

Fem arbetsbredder

Kivi-Pekka stenplockare tillverkas i fem olika arbetsbredder: 3,3 m, 4 m, 5 m, 6 m och 7 m. Maskinens bredd väljs utifrån hur mycket den ska användas och mängden stenar så att man får en maskin som uppfyller kundens behov. Kivi-Pekka 3,3, Kivi-Pekka 5, Kivi-Pekka 6 och Kivi-Pekka 7 har en bredare lyfttrumma, vilket gör den effektivare vid hantering av stenigare jord.

Motstånd

Kivi-Pekka stenplockare har hållbara specialremmar. Kraften överförs till lyfttrumman via raka drivremmar, vilket minskar kraftbehovet. Remmarna skyddar också mot överbelastning samtidigt som de absorberar stöten från stenarna som träffar maskinen så att den inte förmedlas till traktorn. Remmarna är mycket slittåliga och kräver mycket lite underhåll. Kivi-Pekka stenplockare har mycket låga driftkostnader eftersom drivlinan inte innehåller några dyra delar som kan skadas.

Jordsållsystem

Jordsållsystemet ser till att jorden hamnar tillbaka i åkern. Stenarna blir rena och kan användas vid till exempel byggnadsarbete eller som väganläggningsmaterial.

I Kivi-Pekka separeras jorden i tre steg:

  1. Stenen åker in i maskinen över sållen som är placerad under lyfttrumman.
  2. När stenen landar i behållaren släpps jorden ut via gallerkonstruktionen i botten och hamnar på åkern igen.
  3. Med jordlådan bakom gallret i behållarens bakdel kan jorden separeras vid tömning.

Såll i odlingsriktningen

Sållen, som är tillverkad av specialstål, kan väljas enligt odlingsriktningen. Lyfttrummans pinnar roterar hela vägen mellan mellan stängerna, vilket gör att sållen hålls ren och stockningar uppstår sällan.

Hydraulisk lyft

Lyft sker med en hydraulcylinder och mekanismen lyfter samtidigt strängläggarna. Låsning i det övre läget sker med mekaniska lås. Redskapet kan sättas i arbets- eller transportläge från traktorhytten.

Kraftiga pinnar och hjälpfjädrar

Alla pinnmodeller på stenmaskinen fjädrar även i sidled så att man undviker stockningar. Således behövs ingen funktion för tillbakarotation. Pinnen 12 x 45 är särskilt hållbar, vilket ger längre underhållsintervall. Alla pinnmodeller är försedda med hjälpfjädrar och fjädras med gummiskivor.

Tillval

Kivi-Pekka stenplockare kan utrustas med en mängd olika tillbehör för att underlätta arbetet.

Rotationsvakt

Vid dammiga förhållanden övervakar rotationsvakten drivningen av strängläggarna, lyfttrumman och huvuddriftens kardanaxel med givare. Skulle någon av dessa stanna larmar rotationsvaktens terminal i traktorhytten med signallampa och ljudsignal.

Flex Drum lyfter stora stenar

Lyfttrummans kraftöverföring sitter på sin egen ram, med vilken hela lyfttrumman kan fjädra uppåt. Detta gör det möjligt att lyfta upp till 50 cm stora stenar. I Flex Drum-trumman avlastar en hydraulisk tryckackumulator trumman uppåt, vilket gör att trumman fjädrar uppåt vid stora stenar. Trumman kan dessutom lyftas till det övre läget med hydrauliken för att frigöra fastkilade stenar.

Fjädringen på Flex Drum dämpar slag mot sållen och pinnarna och förlänger på så sätt deras livslängd. Tack vare Flex Drum behövs ingen tillbakarotation, utan trumman kan lyftas upp och stora stenar plockas upp utan att stanna.

Extra kraftiga pinnar och hjälpfjädrar

Alla pinnmodeller på stenmaskinen fjädrar även i sidled så att man undviker stockningar. Således behövs ingen funktion för tillbakarotation. Flex Drums pinne 13 x 45 är särskilt hållbar, vilket ger längre underhållsintervall. Alla pinnmodeller är försedda med hjälpfjädrar och fjädras med gummiskivor.

Tekniska specifikationer:

Kivi-Pekka 3,3 Kivi-Pekka 4 Kivi-Pekka 5 Kivi-Pekka 6 Kivi-Pekka 7
Arbetsbredd cm
330
400
500
600
700
Vikt kg
3490
4300
5300
5400
6540
Stenstorlek cm Ø
2,5–35
2,5–35
2,5–35
(med Flex Drum 50)
2,5–35
(med Flex Drum 50)
2,5–35
(med Flex Drum 50)
Kapacitet kg/min
900
700
1000
1200
1400
Stenbehållarens volym m³
5
3
3
3
5
Däckstorlek
380/85x24
560/60x22.5
560/60x22.5
560/60x22.5
560/60x22.5 boggi
Strängläggarnas stödhjul
195 x 14 boggi
195 x 14 boggi
195 x 14 boggi
195 x 14 boggi
Hydraulikbehov l/min
20
20
20
20
20
Effektbehov hk
60
70
80
80
100
Körhastighet km/h
1–6
1–6
1–6
1–6
1–6
Antalet pinnar på lyfttrumma st.
53
18
28
28
33

Var med och tävla om en gratis demo med en Kivi-Pekka stenplockare. Skicka in ditt svar senast 15 Mars för att delta. Vinnare presenteras under vecka 12.

Kontakta oss nu!

Sverige

Företagsvägen 9
911 35 VÄNNASBY
Phone: +46 0935 399 00
Fax: +46 0935 399 19

info@trejon.se
www.trejon.se

Kivi-Pekka och Livakka produkter Finland

Mikko Lappalainen
Tel. +358 40 550 8115
mikko.lappalainen@pel-tuote.fi

Representation av Kivi-Pekka

Används i över 50 länder

Aktuell

PEL-tuote Facebook

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat vinkit ja uutiset

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alle ja saat ensimmäisenä PEL-Tuote Oy:n kuumimmat uutiset ja tiedot uutuuksista! Spämmiksi asti ei postia kerry.