Virgo

Vält

Pålitlig och lättanvänd maskin.

De starka och hållbara Kivi-Pekka-rullarna tillverkas nu i Tume-Agri Oy: s lokaler i Turenki, Finland, under namnet Virgo. Produkten har förbättrats ytterligare enligt användarnas önskemål. Maskinerna säljs från både Tume-Agri och PEL-tuote.

Virgo vält har konstruerats för att tåla påfrestningarna på steniga åkrar. De starka gummipackvalsarna är av specialkvalitet och skadas inte när de slår i en sten. Dessutom dämpar de slag mot lagren. På så sätt slipper man de vanliga skadorna på vältskivorna och problemen med lagren. Välten lämnar efter sig ett normalt och jämnt resultat och trycker tillbaka stenar i marken.

Välten består av tre block, varav det mittersta används vid transport på väg. Sidoblocken viks in hydrauliskt i transportposition och trycks ner i arbetsposition med en tryckackumulator så att man får ett jämnt yttryck längs hela bredden och följsamhet efter markens konturer. Maskinen kan utrustas med en framsladd eller gräsharv för att öka dess användningsmöjligheter. Välten trycker ner och packar fröna mot marken och förbättrar deras groförmåga dramatiskt. På samma gång trycker den ner stenar i marken.

Den pneumatiska såenheten kan utrustas med en 300 eller 500 liters fröbehållare. Då har välten 8 st. matarrör. Om såenheten är 800 liter har välten 16 st. matarrör.

Gräsharven och den pneumatiska såenheten möjliggör effektiv gräsförnyelse och kompletteringssådd. Det går även utmärkt att så andra småfrön. Den hydrauliska framharven i två rader öppnar försiktigt upp åkerns yta och ser till att fröet får bra kontakt med marken. Välten trycker sedan ner och packar fröna mot marken.

Den hydrauliska framsladden möjliggör effektiv tilljämning av den bearbetade marken samt söndring och smulning av jordskorpor och -klumpar. Välten fungerar bäst vid tilljämning av plöjd mark och gör att man slipper andra bearbetningsskeden före sådden. Framsladden jämnar till ojämnheter och välten packar ytan och förhindrar den från att torka för snabbt.

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat vinkit ja uutiset

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alle ja saat ensimmäisenä PEL-Tuote Oy:n kuumimmat uutiset ja tiedot uutuuksista! Spämmiksi asti ei postia kerry.