Virgo

Kylvöjyrä

Toimintavarma, luotettava ja helppokäyttöinen

Lujat ja kestävänä tunnetut Kivi-Pekka -jyrät valmistetaan nykyään Tume-Agri Oy:n tiloissa Turengissa nimellä Virgo. Tuotetta on entisestäänkin parannettu käyttäjien toiveiden mukaisesti. Koneiden myynti tapahtuu sekä Tumelta että PEL-tuotteelta. 

Virgo on suunniteltu kestämään kovia rasituksia. Kone toimii hyvin myös poikkeuksellisen kivisissäkin olosuhteissa. Jyrän erikoislaatuiset ja vahvat kumipakkerit eivät vaurioidu törmätessään kiviin. Kumijyrät pehmentävät myös laakereihin ja koneen rakenteisiin kohdistuvia iskuja. Iskukestävyys on omaa luokkaansa verrattuna normaaleihin teräskiekkojyriin.

Virgo kylvöjyrä tekee todella tasaisen jäljen. Se painaa pellon pinnassa olevat kivet takaisin maahan. Jyrä on kolmilohkoinen. Sivulohkoja painatetaan työasennossa paineakulla: koko työleveydelle saadaan tasainen pintapaine, ja jyrälohkot pääsevät mukautumaan pellon pinnanmuotojen mukaisesti. Tiekuljetuksessa kone nostetaan erillisten kuljetuspyörien varaan. Sivulohkot kääntyvät tiekuljetuksessa pitkittäin taakse, jolloin koneen painopiste saadaan alas ja kuljetusvakaus on hyvä.

Pneumaattinen kylvöyksikkö voidaan varustaa joko 300, 500 tai 800 litran siemensäiliöllä. 300- ja 500-litraisissa kylvöputkia on 8 kpl ja puhallin on sähkökäyttöinen. 800-litraisessa kylvöputkia on 16 kpl, ja puhallin toimii hydraulimoottorilla. Kylvömäärä/ha säätyy automaattisesti oikeaksi ajonopeus huomioiden. Jyrän edessä oleva hara ja pneumaattinen kylvöyksikkö mahdollistavat nurmien uusimisen ja täydennyskylvön tehokkaasti. Myös muiden piensiementen kylvö onnistuu.

Kaksirivinen hydraulisesti toimiva etuhara avaa pellon pintaa varovasti ja varmistaa siemenelle hyvän maakosketuksen. Virgo painaa ja tiivistää siemenet vasten maata, jolloin siementen itävyys paranee huomattavasti. Jyrän hydrauliikka on toteutettu on-off-sähkölohkolla. Traktorista tarvitaan vain 2 kpl 2-toimisia venttiileitä. Toimintoja ohjataan traktorin ohjaamoon sijoitettavasta ohjauspaneelista.

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat vinkit ja uutiset

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alle ja saat ensimmäisenä PEL-Tuote Oy:n kuumimmat uutiset ja tiedot uutuuksista! Spämmiksi asti ei postia kerry.