Yritys

PEL-Tuote sai alkunsa 30 vuotta sitten niittosilppureiden torvista, joita tehtiin niihin varaosiksi. Varsinaisen sysäyksen uudenlaiseen yritystoimintaan synnytti kivenkeräyskoneet, joita yritys alkoi valmistaa vuonna 1997. Räätälöidyt kivenkeräyskoneet keräävät tehokkaasti kivet pellolta ennen kylvöä tai kylvökseltä ja ehkäisevät näin muiden peltokoneiden kulumista ja rikkoutumista. Peltokäytön lisäksi kivenkeräyskoneita voidaan käyttää teiden kunnostamisessa, golf-kentillä ja viherrakentamisessa. Tänä päivänä Kivi-Pekka tuotemerkin alla on kivenkeräyskoneiden lisäksi lautasmuokkaimet, nurmijyrät ja multivaattorit.

PEL-Tuotteen tuotesarjaan kuuluu myös lietelannan kiekkomultain, joka kehitettiin vuonna 2009. Konetarjonta lietteen käsittelyyn kasvoi, kun PEL-tuote osti Livakka liiketoiminnan vuonna 2013. Livakka lietevaunuja on valmistettu jo 1970 luvulta lähtien ja se on tuotemerkkinä Suomessa yksi tunnetuimmista. PEL-tuote jatkaa vakaasti Livakan kehitystä ja tänä päivänä voimme tarjota asiakkaillemme lietevaunun pienestä pintalevitysvaunusta aina isoihin ja korkeasti varusteltuihin urakointilaitteisiin.

Tunnuslauseemme ”Suomalaista osaamista Suomen kivisimmiltä pelloilta” kuvastaa erinomaisesti yrityksemme ajattelu- ja toimintatapaa. PEL-Tuote Oy:n toimitilat sijaitsevat Rantasalmella järvien ja peltojen keskellä. Kiviset pellot ja vaihtelevat korkeuserot luovat vaativan testiympäristön tuotteillemme jo suoraan tehtaan ovelta. Maatalouden tarpeet hyvin tunteva ammattitaitoinen henkilökunta ja korkea käytettävien komponenttien kotimaisuusaste takaavat asiakkaillemme laadukkaan Suomalaisen tuotteen.

Suomessa myynti tapahtuu suoraan loppukäyttäjälle, lukuun ottamatta Lappia, missä myynnistä vastaa Lakkapää Oy. Ulkomaille myymme jälleenmyyjien kautta. Tällä hetkellä toimitamme tuotteitamme 38 maahan ja viennin osuus liikevaihdosta on noin puolet.

Vuonna 2017 PEL-Tuote osti merkittävän osuuden Tume-Agri Oy:stä, joka valmistaa ja markkinoi kylvöön ja muokkaukseen tarkoitettuja maatalouskoneita. Tuotteet markkinoidaan Tume- ja Hankmo-tuotemerkeillä, jotka ovat alansa vanhimpia ja tunnetuimpia tuotemerkkejä Suomessa ja niitä myydään loppukäyttäjäasiakkaille yli 20 maassa, Euroopassa ja Aasiassa. PEL-Tuote myy koneita Itä-Suomessa, muualle Suomeen koneet myydään suoraan Tume-Agrin tehtaalta Turengista.

Vuoden 2017 hankintoja oli myös Eastra Oy:n osto Varkaudessa. Eastra Oy on työ- ja maatalouskoneiden sekä tarvikkeiden jälleenmyyjä, jossa toimii myös traktoreiden huolto ja varaosamyymälä.