KIVI-PEKKA

Multivator

Multivatorn är en väldigt mångsidig maskin tack vare den av varandra oberoende djupinställningen av de två jordbearbetningselementen, kultivatorn och tallriksharven. Detta erbjuder bra flexibilitet vid olika förhållanden.

Kultivatorpinnarna i tre rader med fjäderutlösning samt gåsfötter möjliggör grövre och djupare bearbetning (0–20 cm). Tallriksharvsenheten baktill jämnar ut och finfördelar ytan efter kultivatorn och kan även användas som en ren tallriksharv (0–15 cm). Framhjulen och transporthjulen ser till att harven alltid går rakt i förhållande till åkerns yta och håller ett konstant djup, vilket ger ett mycket jämnt bearbetningsunderlag och en färdig såbädd. De stora transporthjulen i mitten möjliggör liten svängradie och smidig körning. Lagren har mycket täta och pålitliga nav från SKF.

Som standard ingår hydraulisk inställning av arbetsdjupet, bakstrålkastare, LGF-skylt samt framhjul med hydraulisk justering.

Tallrikar

Tallrikarna sitter på en separat hjälpram med gummidämpare. Tallrikarnas djupinställning görs genom att ändra cylinderns längd

multivaattori_om_7

De justerbara utjämningstallrikarna förhindrar kultivatorpinnarna från att kasta jorden utanför arbetsbredden. Detta säkerställer ett jämnt och bra bearbetningsresultat.

GÅSFÖTTER

Kultivatorpinnarna i tre rader med gåsfötter och fjäderutlösare fungerar säkert även i de allra tuffaste och stenigaste förhållandena. Gåsfötterna skär upp hela bearbetningsunderlaget och vinkeln på dem kan justeras.

multivator

Den breda gåsfoten skär upp bearbetningsunderlaget över hela arbetsbredden och blandar kraftigt.

multivaattori_om_5

HJUL

De stora transporthjulen garanterar en stabil körning både på väg och på åker. Avståndet mellan dragpunkten och axellinjen på transporthjulsatsen mitt på maskinen har minskats för ökad smidighet.

multivaattori_DSC_0021

Multivatorn drivs med stora hydrauliskt inställbara hörnhjul som ser till att maskinen håller ett jämnt arbetsdjup. Tack vare sin stabila konstruktion klarar hörnhjulen av att glida lite i sidled.

Multivaattorin piikki

Annat pinnalternativ för multivatorn

multivaattori_om_8

Kultivatorpinnens fjäderutlösare förhindrar skador på pinnen om den stöter mot ett hinder.

multivaattori_DSC_0025

Kultivatorenhetens arbetsdjup begränsas med clips som monteras på cylinderskaftet.

Jämför egenskaperna och välj

325 425
Arbetsbredd cm
325
425
Egenvikt kg
2750
3300
Effekt kg/min
140
180
Pinnar st.
7
9
Tallrikar st.
26
34
Utjämningstallrikar st.
2
2
Tallriksmellanrum cm
25
25
Arbetsprestation ha/timme
2,5–5,0
3,2–6,4
Oljebehov max l/min
40
40

Min Kivi-Pekka multivator

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat vinkit ja uutiset

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alle ja saat ensimmäisenä PEL-Tuote Oy:n kuumimmat uutiset ja tiedot uutuuksista! Spämmiksi asti ei postia kerry.