Suomalaista osaamista Suomen kivisimmiltä pelloilta

Maatalouskoneiden edelläkävijä

Laatua
pellollesi

Olemme erikoistuneet valmistamaan Kivi-Pekka-kivenkeräyskoneita. Kivi-Pekan tuotekehitys on jatkunut voimakkaana sen syntyvuodesta 1997. Muuttuvan maailmantilan kuunteleminen ja siihen reagoiminen on avaintekijä laadun varmistamisessa.

Valmistamme ja myymme myös erittäin kestäviä Livakka-lietevaunuja. Lietevaunut räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaan pumppukuormaimilla, multaimilla ja ohjaimilla.

Teemme merkittävää yhteistyötä Tume-Agri Oy:n kanssa kylvökoneiden ja kultivaattorien valmistuksessa.

Maatalouden tarpeet hyvin tunteva ammattitaitoinen henkilökunta ja korkea käytettävien komponenttien kotimaisuusaste takaavat asiakkaillemme laadukkaan Suomalaisen tuotteen. 

Kaikkia tuotteitamme on testattu ympäri maailmaa erilaisissa olosuhteissa. Siksi tuotteiden laatu on taattu.

Automaatiopaketti Kivi-Pekkaan

Voit varustaa kivikoneesi automaatiopaketilla. Isobus-varustellulla koneella työskentely on helppoa eikä pitkäkään työpäivä tunnu raskaalta. Koneen kulutusosat kestävät huomattavasti pidempään, kun automatiikka valvoo, ettei niitä turhaan kuluteta.
uutuus

Vaivatonta maanviljelyä

Peltotyökoneet

Kivi-Pekka

Kivien keräys
Maanmuokkaus

Kivi-Pekka

Kivien keräys
Maanmuokkaus

Livakka

Lietteen levitys

Livakka

Lietteen levitys

Vaihtokoneet

PEL-Tuote
Tume-Agri

Vaihtokoneet

PEL-Tuote
Tume-Agri

Tume-Agri

Kylvö ja lannoitus
Maanmuokkaus

Tume-Agri

Kylvö ja lannoitus
Maanmuokkaus

Kekkolan mansikkatilaa Suonenjoella pyörittää Esko ja Tuija Peltoniemi.

PEL-tuote Oy, Tume Agri Oy ja Arskametalli Oy järjestivät yhteisen kampanjan suomalaisen ruoan puolesta. Tahdoimme vahvistaa kotimaista ruoantuotantoa antamalla maatalouskoneita lainaksi maanviljelijöille. 

Suonenjoella innostuttiin mansikanviljelystä 70-luvulla. Esko Peltoniemen isäkin aloitti tuolloin, toiveena kirvesmiehen oli saada tästä elinkeino. Pienien mansikkapalstojen lisäksi tilalla oli vasikka ja lehmä. Vuonna 1977 isän kuoleman jälkeen Eskon äiti alkoi pitää tilaa lasten autellessa. Viidestä lapsesta osa oli jo lentänyt pesästä. Vuonna 1987 perheen kuopus Esko päätti jatkaa mansikanviljelyä suvun tiluksilla, jonka koko oli tuolloin reilut kaksi hehtaaria.

Nyt Esko ja Tuija Peltoniemi omistavat 5 ha ja vuokraa 2 ha mansikkamaata. Uusi aluevaltaus ovat ”tunneli” eli kausihuone, joka pidentää kasvukautta huomattavasti. Katettu telttamainen pitkä rakennus suojaa kasvustoa ja näin ollen suojelua tarvitsee vähemmän.  Tunnelissa viljeleminen onkin ollut täysin erilaista verrattuna avomaalla kasvattamiseen. On täytynyt opetella täysin uusi tapa esim. lannoittaa ja kastella. Juuri nyt kesäkuun alussa kukassa olevat taimet lupailevat hyvää satoa. Avomaalla viljellään alkukesästä heinäkuulle sadon antavaa Polkaa ja loppukesästä elokuulle Malviinaa. Kausihuoneessa kasvava lajike on jatkuvasatoinen Murano. Siitä saa mansikkaa kesäkuusta syyskuuhun saakka. Kekkolan mansikkatilan sato menee tällä hetkellä 100 % suonenjokelaiselle marjanviljelijöiden marjayritys Pakkasmarjalle, tuoreena tai pakasteena. 

Mansikkaviljelmä Esko Peltoniemi

Kivi-Pekka mukana unelmissa

”jokaisella isolla kivellä oli kaveri vieressä”

Muutama vuosi sitten Peltoniemet tekivät päätöksen kasvattaa mansikkarivistöjen määrää raivaamalla nuorta metsää pelloksi. Palsta paljastui todella kiviseksi ja työn edetessä sekä talikko- että kaivinkonekivien määrä ei tahtonut loppua. Pienellä tilalla ei näyttänyt olevan muuta mahdollisuutta kuin ostaa kivien hävitys urakoitsijalta. 

Esko huomasi PEL-Tuote Oy:n, Tume Agri Oy:n ja Arskametalli Oy:n yhteisen kampanjan Facebookissa ja päätti lyhyen harkinnan jälkeen osallistua. Esko täytti hakemuksen, joista luvattiin valita yksi apua tarvitseva maanviljelijä. Voittaja saisi käyttöönsä koneen helpottamaan tilan työtä alkavalla sesongilla. 

Kilpailu oli jo päässyt unohtumaan, kun Esko istui vaimonsa Tuijan parturipenkissä ja puhelin pärähti. Yllätys oli suuri, kun PEL-Tuote Oy:n myyntijohtaja Olli Lönnroos ilmoitti viljelijäpariskunnaille voitosta. Koneen kuljetusta ja käytönopastusta ryhdyttiin suunnittelemaan saman tien. 

Kivi-Pekan avulla kiviä on uudelta pellolta kerätty 50 kuution verran! Pienemmät kivet saavat jäädä mansikkapeltoon. Ne kuohkeuttavat maata, joten se ei liikaa tiivisty. Kivet myös keräävät ja säilövät lämpöä auringosta, ja toimivat näin lämpöpatterina viileämpänä aikana. 

Peltoniemien jälkikasvu on kiinnostunut jatkamaan tilaa. Paineet parempiin tuloksiin kuitenkin kasvavat jatkuvasti ja uusi sukupolvi voikin keksiä uusia tapoja menestyä ja tehdä tehokasta yhteistyötä alalla.

”Lämpimät kiitokset kilpailun järjestäjille! Olemme tärkeän asian äärellä. Toivottavasti ihmiset muistavat poikkeusajan jälkeen, kuinka halata läheistään.”

Lue Tume-Agri voittajasta.

Lue Arskametalli voittajasta.

Ajankohtaista

Kone käyttöösi -voittaja – 50 vuotta mansikkaa Suonenjoelta

PEL-tuote Facebookissa

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat vinkit ja uutiset

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alle ja saat ensimmäisenä PEL-Tuote Oy:n kuumimmat uutiset ja tiedot uutuuksista! Spämmiksi asti ei postia kerry.