Julkaisemme uuden
Kivi-Pekka 3,3 -kivenkeräyskoneen KoneAgriassa

Pienempi, mutta tehokas 3,3 -metrinen kivikonemalli

Kivi-Pekka -tuoteperhe laajenee uudella pienemmällä Kivi-Pekka 3,3 -koneella. Kone on kehitetty perinteisen viljelyn lisäksi erikoisviljelyyn ja viherrakentamiseen. Muut Kivi-Pekka -malliston kivenkeräyskoneet ovat 4, 5, 6 ja 7 metriä leveitä. Kuin isoveljensäkin, Kivi-Pekka 3,3 on kokoluokassaan tehokas kone. Se on ketterä käyttää, kuljettaa ja huoltaa. Kivistä, juurakoista ja oksista putsattu peltopohja tuottaa paremman sadon ja säästää muut koneet vaurioilta.

Huima keräysteho 2 metriä leveän kidan ja 5 kuutiota suuren säiliön ansiosta

Koneessa on jopa 2 metriä leveä kita, josta kivet otetaan sisälle koneeseen. Nostorummun sivuilla on yksinkertaiset s-piikki -karhottimet, jotka ohjaavat kivet koneen keskelle. Nostorummussa käytetään Kivi-Pekan vahvaa piikkiä, jotka syövät halkaisijaltaan jopa 35 senttimetrin kokoiset kivet. Koneen työleveys on 3,3 metriä. Kivisäiliö on tilavuudeltaan suuri, 5 kuutiota. Kone pystyy keräämään 900 kilogrammaa kiviä minuutissa.

Koneen tehontarve on vaatimaton. Koska sen aisapaino on alle yhden tonnin, traktoriksi riittää 60 hevosvoimainen traktori yhdellä yksitoimisella hydrauliikan ulostulolla. Kone saadaan kääntymään ketterästi ahtaissa paikoissa vetokarttukiinnityksen ansiosta. Vetovarsien ansiosta sen työsyvyys on tarkka. Kippauskorkeus on 2 metriä, joten kivet saa helposti kipattua kärrin kyytiin. Kone ei vaadi kippaukseen kuin yhden hydraulilohkon. Koneen matala ja tukeva rakenne takaa turvallisen kippaamisen kaltevammallakin paikalla.

Kivisäiliössä on Kivi-Pekasta tuttu multalaatikko, jonka ansiosta kivet saadaan
puhdistettua kippausvaiheessa ja multa päätyy takaisin peltoon. Puhdistettuja kiviä voi käyttää esimerkiksi rakennustyöhön tai tien rakennusaineeksi. Kivi-Pekka 3,3 esitellään ensimmäistä kertaa KoneAgria-messuilla Tampereella 14.-16.10.2021 osastolla A310.

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat vinkit ja uutiset

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alle ja saat ensimmäisenä PEL-Tuote Oy:n kuumimmat uutiset ja tiedot uutuuksista! Spämmiksi asti ei postia kerry.